Gepersonaliseerd & volledig bedrukt vanaf 500 stuksGecertificeerde, duurzame materialen
Help

Lettertypen en lijnen

Lettertypen en lijnen

Om ervoor te zorgen dat teksten op je verpakking goed leesbaar zijn, moet de lettergrootte minstens 6pt zijn. Voor donkere lijnen op een lichte achtergrond kun je de dikte het beste instellen op 0,25 punt. Lichtgekleurde lijnen op een donkere achtergrond moeten minstens 0,5 punt bedragen.

Lettertypen insluiten

Het insluiten van lettertypes is belangrijk, omdat er anders onjuiste koppelingen van lettertypen kunnen ontstaan en je design mogelijk onjuist of helemaal niet wordt gedrukt. Voordat je je design uploadt naar je klantenprofiel, is het insluiten van al je tekstmodules de laatste maar zeer belangrijke stap. Concreet betekent dit, dat alle lettertypes moeten worden omgezet in paden.

Hoe zet ik mijn teksten in paden om?

Om problemen bij het drukken van je zakken te vermijden, is het belangrijk om alle tekstblokken aan het einde van de bewerking in paden om te zetten. Om tekstblokken om te zetten in paden, selecteer je de respectieve tekstkaders met het selectiegereedschap en klik je vervolgens op “Omzetten in paden” in het tabblad “Lettertype” op “Omzetten in de menubalk (Windows: Shift + Ctrl + O / Mac: Shift + Command + O). Alle letters van de tekst worden nu geconverteerd naar paden en gegroepeerd.

Om te zien of alle tekstblokken echt ingesloten zijn, selecteer je het hele document met het selectiegereedschap, kies je “Venster” en “Documentinformatie” in de menubalk. Het menu van het configuratiescherm “Lettertypen” (via de drie strepen in de rechterbovenhoek van het pop-upvenster) zou nu idealiter “Lettertypen: ZONDER” moeten aangeven. Als er lettertypes in de lijst staan, moeten deze nog ingesloten worden.

Aan alles gedacht?

1. Alle lettertypen geconverteerd naar paden?